وقتی مرآتی گزارشگر مشهور سیما کردی میرقصید و وقتی در شب بیست و دو بهمن بعضی از چیزهای سابقاً حرام و مکروه مباح میشود و وقتی راهپیمایی 22 بهمن به ورطهی تبلیغاتی شدن و ویترینی شدن نزدیک میشود من برای آیندهی محتوایی نظام نگران میشوم. رقص کردی به جای خود محترم است و من در این مقال کاری به حرمت و حلّت آن ندارم و نیز کاری به جایگاه عرفی آن نزد مردم کرد ندارم. نظام ما آرمانهایی دارد که از درون محتوای دین اسلام استخراج شده است. در این سی و چهار سال که گذشت بخشی کوچکی از این آرمانها را تبدیل به محتوا و سبک زندگی کرد. در بخش اعظم این آرمانها کاری صورت نگرفته است و باید کار کرد. رقص کردی هیچ ربطی به آن سبک زندگی برآمده از آرمانهای مبتنی بر دین اسلام ندارد. رقص کردی از قبل بوده و خواهد بود و ایجاد و حیات آن به انقلاب اسلامی ربطی ندارد. پیام گفتار من روشن است و آن که باید بفهمد خود خواهد فهمید. از این دست مثالها زیاد در دههی فجر و تلویزیون یافت میشود. دکتر فیاض هم به گونهای دیگر این حرکتها را در تلویزیون مضر خوانده بود. او گفته بود که نظام فرمگرا شده است و در شبهای پربیننده و حساس برای اینکه ثابت کند نظام متعلق به همه است میآید و چهرههای عجقوجق و احیاناً بدحجاب و کراواتی نشان میدهد. درحالی که گسترده بودن عمق نفوذ نظام باید در آینهی اندیشه نمایانده شود و اساساً بردن استدلال به سمت پوشش و قیافه، انحراف از مسیر درست بحث است. به هر حال اگر باب ظاهرگرایی و تبلیغاتی کردن راهپیمایی و انتخابات گشوده شود برای آیندهی محتوایی نظام که مهمترین جنبه است خطرناک خواهد بود. نظامی که گشت ارشاد دارد یعنی دین مردم برایاش مهم است. اما خرسخالههای به ظاهر دوست نظام باید بدانند که آن چه نظام اسلامی را ایجاد کرد و باعث بقایاش شد خون شهدایی بود که دغدغهشان ولایت فقیه و حجاب بود و رقص کردی و امثال آن برایشان هیچ جذبهای و انگیزهای ایجاد نکرد.
اولا راهپیمایی 22 بهمن اساسا بزرگترین تبلیغات نظام است و باید جنبه تبلیغاتی داشته باشد و راهپیمایی و مراسمهای دهه فجر بالذات محل تبلیغ و ظاهر گرایی هستند و کار محتوایی زمان و مکان دیگری دارد.
ثانیا ذات وجود گشت ارشاد مظان اختلاف فقهی است و در قانون هم همیچین چیزی تعریف نشده برای همین هم هست که کسی را که گشت ارشاد بگیرد به دادسرا نمی برند و فقط از او تعهد می گیرند و حتی نمیتوانند او را بازداشت کنند و این بخاطر ضعف قانونی نیست بدلیل نبود ادله و استدلال لازم و محکم فقهی برای ایجاد قانون ان است و طبق گفته رهبری وجودش اشتبا است.
ثالثا اگرچه خون شهدا برای اسلام ریخته شده محدود کردن اسلام به مصادیقی مانند حجاب اشتباه است و همچنین محدود کردن انقلاب به خانواده های محجبه. جماعت کثیری وجود دارند که در راهپیمایی 22 بهمن شرکت می کنند و به قول شما بی حجاب اند اما نمی شود بدلیل تعریفی که انها برای خودشان از حجاب می کنند انها را پنهان کنیم که این هم انها را از قطار انقلاب پیاده می کند و هم کمکی به ارمانهای انقلاب نمی شود.
مع ذلک این کرواتی ها و بدجاب ها که شما بعنوان نمونه ذکر کردید به قول رهبری هر کدام نفسی دارند و نفس اینها معلوم است و نفس من و شما انچه می کند پنهان است این یعنی انها را اخراج کنیم و راه ندهیم؟!
بعلاوه چون تبلیغ دشمن این است که این نظام برای حزب اللهی ها و مذهبی ها و امثالشان است لازم است که به طرق مختلف نقض بشود.
درضمن تلویزیون برای همه است و باید به زبان همه صحبت کند. اگرچه معنا نباید فدای فرم بشود و بالعکس.